Witajcie wszyscy, eksperymentowałem z ulepszeniami głośników i ulepszeniami podstawowego stereo w Ioniq 6. Próbowałem wielu marek, od Pioneer po Focal. Mieszalem i dopasowywałem aftermarket z fabrycznym. W końcu trafiłem na świetną mieszankę. Zainstalowałem Recoil REM65 Echo Series, zastępując przednie głośniki drzwiowe i tweetery. NIE uruchomiłem zwrotnic, jednak wpiąłem blokery basowe Recoil BB-T w linię tweetera. Umieściłem również cienką warstwę wełny bawełnianej na tweeterach przed ponownym zamknięciem, co pomaga zmiękczyć jasność. Tylne głośniki po wielu próbach i błędach brzmią najlepiej z tą konfiguracją, więc je zostawiłem. Usunąłem wszystkie cztery panele drzwiowe, zainstalowałem samoprzylepne krążki tłumiące głośniki na panelu drzwi za nimi. To pomaga, aby bas brzmiał mocno. Wreszcie, aby naprawdę poprawić jakość dźwięku, pobierz Wavelet (jeśli jesteś użytkownikiem Androida), a jeśli jesteś zainteresowany, skontaktuj się ze mną, a mogę wysłać moje ustawienia. To wszystko zrobiło znaczącą różnicę w dźwięku i powiedziałbym, że prawie na poziomie Bose, ale trzeba podkręcić głośność o około 10% więcej. W razie pytań daj znać!