Hyundai IONIQ Forum banner

Bezprzewodowy Android Auto?

11K views 9 replies 5 participants last post by  Texelo  
#1 ·
Cześć wszystkim.

Dopiero niedawno kupiłem Ioniq Electric 2021. To niewygodne mieć telefon podłączony kablem i wygląda niechlujnie. Czy jest jakiś sposób na bezprzewodowe korzystanie z Android Auto, skoro samochód ma Wi-Fi? Nie znalazłem żadnych opcji projekcji bezprzewodowej telefonu.

Dziękuję

#3 ·
Witajcie wszyscy.

Niedawno kupiłem Ioniq Electric 2021. To niewygodne mieć telefon podłączony kablem i wygląda niechlujnie. Czy istnieje jakiś sposób, aby korzystać z Android Auto bezprzewodowo, skoro samochód ma Wi-Fi? Nie znalazłem żadnych opcji projekcji bezprzewodowej telefonu.

Dziękuję
Czy samochód ma Wi-Fi? Nigdy nie znalazłem miejsca, w którym można dodać ustawienia Wi-Fi. Przypuszczałem, że wszystko jest odbierane przez sieć komórkową. Czy Wi-Fi to coś, co mogę skonfigurować? Czy może działać z Blue link w domu - samochód nie ma najlepszego sygnału na naszym podjeździe, więc nie zawsze można go znaleźć, ale sygnał Wi-Fi jest tam dobry.

#4 ·
Czy samochód ma Wi-Fi? Nigdy nie znalazłem miejsca, w którym można by dodać ustawienia Wi-Fi. Zakładałem, że wszystko jest odbierane przez sieć komórkową. Czy Wi-Fi jest czymś, co mogę skonfigurować? Czy może działać z Blue link w domu - samochód nie ma najlepszego sygnału na naszym podjeździe, więc nie zawsze można go znaleźć, ale sygnał Wi-Fi jest tam dobry.
Jeszcze nie skonfigurowałem Wi-Fi, ale poprzednia generacja miała je w moim Hybrid, więc zakładam, że ta generacja po liftingu też będzie je miała.

W sekcji Ustawienia powinny być opcje Wi-Fi, jeśli jest podobna do poprzedniego modelu. Bluelink używa danych komórkowych zamiast Wi-Fi

#10 ·
Przyjrzałem się temu bliżej wczoraj wieczorem - modele z ekranami 10,25 cala i wbudowaną nawigacją nie mają bezprzewodowego Android Auto, tylko modele z mniejszymi ekranami, które nie mają wbudowanej nawigacji, mają go (i bezprzewodowy carplay). Nie dostajemy tego modelu w Wielkiej Brytanii, naszym najniższym modelem jest chyba premium, więc to spowodowało jeszcze większe zamieszanie. Szkoda, że tak zdecydowali.