Gdzieś czytałem, że to prawdopodobnie pojawi się z aktualizacją. Ktoś ma więcej informacji?
Bardzo mała szansa. Nawet nowy Ioniq 6 z 2023 roku jest wyposażony w przewodowe AA i carplayCzytałem gdzieś, że to prawdopodobnie pojawi się z aktualizacją. Ktoś ma więcej informacji?
Nie widzę, jak mogą to dodać za pomocą oprogramowania - wymaga to hotspotu Wi-Fi w samochodzieCzytałem gdzieś, że to prawdopodobnie pojawi się z aktualizacją. Ktoś ma więcej informacji?
Zgadzam się. Nie mamy bezprzewodowego CarPlay ani Android Auto, ponieważ Hyundai uznał, że koszt tej funkcji (układów) nie jest opłacalny z biznesowego punktu widzenia.Nie widzę, jak mogą to dodać za pomocą oprogramowania - wymaga to hotspotu Wi-Fi w samochodzie
Źródło?To nie ma nic wspólnego ze sprzętem. Naruszyłoby to ich umowę licencyjną z dostawcą systemu nawigacji w tych samochodach.
Ten obrazek jest na ich stronie internetowej z napisem "wkrótce" od co najmniej października 2020 roku. Nie przywiązuję żadnej wagi do tego, co ten obrazek oznacza. Jednak ostatnia historia w Chasing Cars z Australii daje mi więcej nadziei. Trochę wycofali optymizm od czasu pierwotnej publikacji, ale mam nadzieję, że jest to raczej przypadek "obiecuj mniej, dostarczaj więcej" niż cokolwiek innego.Hyundai faktycznie ogłosił, że Wireless AA i AC nadchodzą (i sprawdzają, które modele będą je miały). Ioniq 5 faktycznie ma wbudowany wymagany sprzęt (WiFi), po prostu nie jest on obecnie używany.
View attachment 50856
Rozważałem carlinkit 5.0 jako opcję, czy byś to polecił? Słyszałem zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie, a mianowicie opóźnieniaNie, w tej chwili nic istotnego. Jedyne, co wiemy, to to, że Ioniq5 byłby w stanie to zrobić, ale jednocześnie nie jest pewne, czy w ogóle zawracaliby sobie głowę dodawaniem tego, czy też tylko nowsze samochody, takie jak niedawny Kona, byłyby częścią takiej aktualizacji. Oprócz możliwości sprzętowych mogą istnieć również kwestie licencyjne, które to utrudniają. Ale żeby być uczciwym, najnowszy CarlinKit 5 działa tak dobrze, że tak naprawdę nie mam już motywacji do dalszego poruszania tego tematu, odkąd go mam. Jeśli kiedykolwiek stanie się natywną funkcją, będę szczęśliwy. Do tego czasu adapter wykonuje swoją pracę tak dobrze, że jest prawie nie do odróżnienia od oryginału.