Hyundai IONIQ Forum banner

Abonament IONITY

6.5K views 28 replies 11 participants last post by  MarkC  
#1 ·
Ścigałem Hyundai w sprawie utraty rocznej bezpłatnej subskrypcji IONITY z powodu opóźnień. Właśnie otrzymałem następującą odpowiedź:

„Dziękuję za cierpliwość w oczekiwaniu na moją odpowiedź.

Mogę potwierdzić, że centrala Hyundaia przygotowuje obecnie plan dla wszystkich klientów dotkniętych zakończeniem oferty subskrypcji IONITY. Jak tylko otrzymam aktualizację z większą ilością informacji na ten temat, na pewno skontaktuję się z Państwem, aby Państwa poinformować.

Proszę w międzyczasie wrócić do mnie, jeśli mogę Państwu w czymś pomóc.”

#2 ·
Mój też wkrótce wygaśnie... i bardzo chciałbym utrzymać coś, co daje mi świetny dostęp do sieci Ionity, chociaż szczerze mówiąc, generalnie nie używam żadnych innych ładowarek (jeśli mogę tego uniknąć!). Może po prostu będę musiał zasubskrybować Ionity, co kosztuje aż 16,99 £ miesięcznie.

#4 ·
Moje też wkrótce wygaśnie... i bardzo chciałbym utrzymać coś, co daje mi świetny dostęp do sieci Ionity, chociaż szczerze mówiąc, generalnie nie korzystam z żadnych innych ładowarek (jeśli mogę tego uniknąć!). Być może będę musiał po prostu zasubskrybować Ionity, co kosztuje aż 16,99 £ miesięcznie.
Właśnie sprawdziłem moje konto ChargeMyHyundai, ponieważ wczoraj wygasła moja roczna, darmowa subskrypcja Ionity i mogę odnowić subskrypcję Ionity za 11,25 £ miesięcznie. Wygląda więc na to, że korzystając z CMH, otrzymujemy około 33% zniżki od standardowego miesięcznego kosztu subskrypcji Ionity.

#3 ·
Moim osobistym problemem było to, że z powodu opóźnień Hyundaia, kiedy mój samochód w końcu został dostarczony, Hyundai wycofał roczną bezpłatną subskrypcję IONITY, więc nic nie dostałem. Gdyby jego samochód pojawił się na czas, miałbym darmowy rok. Nie powinienem tracić z powodu opóźnień Hyundaia - to właśnie mają nadzieję posortować.

#5 · (Edited)
Śledziłem Hyundaia w sprawie utraty rocznej darmowej subskrypcji IONITY z powodu opóźnień. Właśnie otrzymałem następującą odpowiedź:

"Dziękuję za cierpliwość w oczekiwaniu na moją odpowiedź.

Mogę potwierdzić, że centrala Hyundaia przygotowuje obecnie plan dla wszystkich klientów dotkniętych zakończeniem oferty subskrypcji IONITY. Jak tylko otrzymam aktualizację z większą ilością informacji na ten temat, na pewno skontaktuję się z Państwem, aby Państwa poinformować.

Proszę w międzyczasie wrócić do mnie, jeśli mogę Państwu w czymś pomóc."
Powodzenia, kilku właścicieli w norweskiej grupie na Facebooku miało podobne opóźnienia i otrzymało swoje samochody po terminie 31.06.2022. Nie otrzymali pomocy od Hyundaia ani ChargeMyHyundai, ponieważ samochód musiał zostać zarejestrowany przed 31.06.2022, aby otrzymać roczną darmową subskrypcję.

Dealer udzielił im równoważnej zniżki na przyszłe usługi w stosunku do rocznej opłaty abonamentowej za Ionity, ponieważ opóźnienie było ich winą.

W każdym razie miesięczna opłata w wysokości 11,25 funtów jest zdecydowanie warta zapłacenia, jeśli ładujesz więcej niż 50 kWh miesięcznie w Ionity.

#6 ·
Sądzę, że mój (z siedzibą w Wielkiej Brytanii) wkrótce wygaśnie, jeśli jeszcze tego nie zrobił.

Używałem go tylko 3 lub 4 razy w ciągu ostatniego roku, więc prawdopodobnie nie warto płacić za odnowienie, nawet jeśli byłaby taka opcja. Podoba mi się jednak prędkość ładowarek Ionity. Rozumiem, że mogę po prostu założyć u nich osobne konto i płacić pełną stawkę, jeśli kiedykolwiek będę ich potrzebował w przyszłości?

#9 ·
Właśnie znalazłem ten post po otrzymaniu samochodu nieco ponad tydzień temu i powiedziano mi, że karta jest w schowku, ale nic tam nie było. Zgłosiłem to do Octopus EV, przez które przyszedł samochód, i również czekam na odpowiedź. Będzie interesujące śledzenie tego wątku, aby zobaczyć, co zrobi Hyundai.

#12 ·
Wczoraj rozmawiałem z Hyundaiem na temat mojej darmowej subskrypcji (samochód otrzymałem 3 tygodnie temu) i powiedziano mi, że w samochodzie powinna być karta z kodem. Nie było jej tam, ale Hyundai odpowiedział, że kwalifikuję się (sprawdzili mój numer zamówienia) i czekają na wdrożenie z Ionity. Następnie otrzymam kod do wprowadzenia w aplikacji chargehemyhyundai, która aktywuje subskrypcję na 12 miesięcy. Najwyraźniej jest sporo osób, których zamówienie zostało złożone przed terminem rejestracji w celu uzyskania darmowej subskrypcji Ionity - ale nie mogły tego zrobić, ponieważ nie były w stanie uzyskać numeru VIN z powodu opóźnień u producenta samochodów.

#13 ·
Rozmawiałem wczoraj z Hyundaiem na temat mojej darmowej subskrypcji (samochód otrzymałem 3 tygodnie temu) i jak mi powiedziano, w samochodzie powinna być karta z kodem. Nie było jej tam, ale Hyundai wrócił i powiedział, że kwalifikuję się (sprawdził mój numer zamówienia) i czekają na wdrożenie z Ionity. Następnie otrzymam kod do wprowadzenia w aplikacji chargehemyhyundai, który aktywuje subskrypcję na 12 miesięcy. Najwyraźniej jest sporo osób, których zamówienie było złożone przed terminem rejestracji w celu uzyskania bezpłatnej subskrypcji Ionity - ale nie mogły tego zrobić, ponieważ nie można było uzyskać numeru VIN ze względu na opóźnienia producenta samochodów.
Czy ktoś wie, kiedy był termin składania zamówień?

#14 ·
Ścigałem Hyundaia w sprawie utraty rocznej darmowej subskrypcji IONITY z powodu opóźnień. Właśnie otrzymałem następującą odpowiedź:

"Dziękuję za cierpliwość w oczekiwaniu na moją odpowiedź.

Mogę potwierdzić, że centrala Hyundaia opracowuje obecnie plan dla wszystkich klientów dotkniętych zakończeniem oferty subskrypcji IONITY. Jak tylko otrzymam aktualizację z większą ilością informacji na ten temat, na pewno skontaktuję się z Państwem, aby Państwa poinformować.

Proszę w międzyczasie wrócić do mnie, jeśli mogę Państwu w czymś pomóc."
Czy Hyundai skontaktował się z Państwem z jakimiś aktualizacjami?
Jestem w podobnej sytuacji, zamówiłem samochód w listopadzie 21 roku i zanim został ostatecznie dostarczony, minęła data graniczna. Ale kiedy zamawialiśmy te samochody, reklamowali tę roczną subskrypcję premium dołączoną do samochodu.

#15 ·
Cześć wszystkim, aktualizacja dla was. Wczoraj otrzymałem kod od Hyundai'a e-mailem. Aby go użyć, musisz przejść do ChargemyHyundai online i wybrać subskrypcję Ionity, a następnie dodać kod - nie mogłem tego zrobić za pośrednictwem aplikacji. Powiedziano mi, że wszystkie samochody zamówione przed datą graniczną rejestracji (myślę, że czerwiec 2022 r.) mogą skontaktować się z Hyundai'em, podając numer VIN i numer zamówienia, a oni wyślą ci kod, jeśli nie otrzymasz go z samochodem.

Zatem brak miesięcznej subskrypcji przez 12 miesięcy i 0,25 za kW w Wielkiej Brytanii, co jest bardzo dobrym kosztem za szybkie ładowanie.

#21 ·
Tak, dzięki @MarkC za podpowiedź :). Wysłałem e-mail do zespołu wykonawczego i oni również wysłali mi kod.

Z powodzeniem wprowadziłem kod na moje konto Charge myHyundai, chociaż byłem trochę zaniepokojony, że otrzymałem e-mail zwrotny z informacją, że koszt wynosi 11,25 funtów miesięcznie? Wysłałem e-mail do zespołu wykonawczego i mówią, że nie powinienem być obciążany... ale jestem trochę zaniepokojony, że coś jest nie tak.

#24 ·
.....chociaż jestem trochę zaniepokojony, że otrzymałem e-mail z informacją, że koszt wynosi 11,25 funtów miesięcznie? Odpisałem zespołowi wykonawczemu i mówią, że nie powinienem być obciążany... ale jestem trochę zaniepokojony, że coś jest nie tak.
Nie martw się, to normalne i nie zostaniesz obciążony.
Oto jak wyglądają moje miesięczne faktury (to P45, więc 2 lata za darmo)
Image

Image

#27 ·
Cześć,
Skontaktowałem się właśnie z obsługą klienta i otrzymałem również kod premium na 12 miesięcy.
Problem w tym, że aktywowałem go, ale aplikacja wciąż pokazuje Flex jako wybrany pakiet wraz ze standardowymi stawkami podczas wyszukiwania stacji ładowania.
Czy wiesz, czy przełączy się na pakiet Premium, gdy faktycznie rozpocznę ładowanie? Miałem nadzieję, że w wyszukiwaniu zostaną wyświetlone obniżone stawki.
Wszelka pomoc mile widziana.
Ed

#28 ·
Cześć,
Skontaktowałem się właśnie z obsługą klienta i otrzymałem również kod premium na 12 miesięcy.
Problem w tym, że aktywowałem go, ale aplikacja wciąż pokazuje Flex jako wybrany pakiet wraz ze standardowymi stawkami za ładowanie podczas wyszukiwania stacji ładowania.
Czy wiesz, czy przechodzi na pakiet Premium, gdy faktycznie rozpocznę ładowanie? Miałem nadzieję, że w wyszukiwaniu zostaną wyświetlone obniżone stawki.
Wszelka pomoc mile widziana.
Ed
Jeśli Twoja subskrypcja jest aktywna, powinna wyświetlać obniżone ceny w aplikacji Change my Hyundai, pamiętaj tylko, że zniżkę otrzymujesz tylko w Ionity (u mnie w Norwegii pokazuje 1,69nok).