Hyundai IONIQ Forum banner

Składane lusterko pasażera działa tylko częściowo

6.8K views 4 replies 3 participants last post by  kajac  
#1 ·
I oczywiście sprawdziłem, czy wszystkie przełączniki są we właściwej pozycji. Lusterka nigdy nie były w pełni zsynchronizowane, ale przynajmniej wcześniej składały się/rozkładały całkowicie.

#3 ·
Udało mi się dać mojemu klapsa, cofając go w kierunku wąskiego filaru garażu, nadwyrężyłem go i trochę porysowałem karoserię. Potem robił tak, jak mówisz, otwierał/zamykał się tylko w 3/4 drogi. Udało mi się więc zdjąć osłonę, nie jestem pewien, co zrobiłem w środku, ale może spryskałem ją smarem silikonowym lub czymś podobnym, zatrzasnąłem z powrotem i od tego czasu jest dobrze! Gdzieś tutaj, może w sekcji nadwozia, zamieściłem zdjęcia, jak to zdemontować, potrzeba dużo cienkich plastikowych kart kredytowych/podobnych narzędzi, aby to rozdzielić! Ale da się to zrobić!

edit: znalazłem link! Usuwanie osłony (pokrywy) lusterka bocznego (skrzydłowego)

• Like
Reactions: KevinT
#4 ·
Udało mi się przetestować swój, cofając go do wąskiego filaru garażowego, nadwyrężyłem go i trochę porysowałem powłokę. Potem robił tak, jak mówisz, otwierał/zamykał się tylko w 3/4 drogi. Udało mi się więc podważyć osłonę, nie wiem co zrobiłem w środku, ale może spryskałem smarem silikonowym lub czymś podobnym, zatrzasnąłem z powrotem i od tamtej pory jest dobrze! Gdzieś tutaj, może w sekcji nadwozia, zamieściłem zdjęcia, jak go zdemontować, potrzeba dużo cienkich plastikowych kart kredytowych/podobnych narzędzi, aby go podważyć! Ale można to zrobić!

edytuj: znalazłem link! Usuwanie osłony (pokrywy) lusterka bocznego
Interesujące. Zobaczę. Nie chcę oddawać samochodu do dealera i być bez niego, jeśli nie jest to konieczne, ale wysłałem im e-mail na wszelki wypadek :) Nie widzę żadnych uszkodzeń lusterka, ale parkuję na publicznym parkingu w pracy, więc coś mogło się z nim stać, a ja tego nie zauważyłem. A może po prostu potrzebuje trochę smarowania. Jak wspomniałem, działa, jeśli mu pomogę.