Dla tych z Was, którzy chcą kupić drugi zestaw kół do opon zimowych, rozstaw śrub w Ioniq wynosi 5 x 114,3 mm.
GotoweMODERATOR: czy możesz edytować post nr 3 w tym wątku, aby zamiast 50 mm podać przesunięcie 53 mm dla koła 17"?
Załączam zdjęcia tyłu felg 15'', z którymi dostarczono mojego Ioniqa. Są one montowane przez dealera, a nie fabrycznie, jednak są to oficjalne akcesoria Hyundai dla Ioniqa Hybrid. ET 46.http://configurator.hyundai.be/Data/Accessories/big/a_573_main.pngMyślę, że będziemy musieli poczekać, aż ktoś zrobi zdjęcie tyłu koła.
Opony Niro mają nieco większą średnicę niż opony Ioniq, więc przypuszczam, że nie można łatwo zamontować kół Ioniq w Niro. Być może trzeba będzie zmienić ESP i licznik przebiegu.Nadal nie wiem, czy zdecyduję się na Ioniq czy Niro. Niro jest dostępny z kołami 16 lub 18 cali, przy czym większe koła powodują takie samo obniżenie przebiegu jak koła 15 cali w porównaniu do 17 cali. Jestem ciekaw, czy te koła są kompatybilne z obydwoma modelami i czy 15-calowe koła wypadają lepiej niż 16-calowe pod względem przebiegu. Niro uzyskuje o 10/12 procent mniej mpg niż Iconic i chociaż w większości wynika to ze zwiększonego współczynnika oporu i większej powierzchni czołowej, to jeśli w ogóle wynika to z rozmiaru kół, byłbym zainteresowany 15-calowymi kołami, jeśli skończę z Niro.
Nie rozumiem twoich obliczeń. Przepraszam. Ponadto, jak można pracować w mm i calach w tym samym obliczeniu? Czy nie powinno się pracować we wszystkich jednostkach imperialnych lub wszystkich metrycznych?Opony Niro mają nieco większą średnicę niż opony Ioniq, więc przypuszczam, że nie można łatwo zamontować kół Ioniq w Niro. Być może trzeba będzie zmienić ESP i licznik przebiegu.Nadal nie wiem, czy zdecyduję się na Ioniq czy Niro. Niro jest dostarczany z kołami 16- lub 18-calowymi, przy czym większe koła powodują takie samo obniżenie przebiegu jak koła 15-calowe w porównaniu do 17-calowych. Jestem ciekaw, czy te koła są kompatybilne z obydwoma modelami i czy 15-calowe koła wypadają lepiej niż 16-calowe pod względem przebiegu. Niro uzyskuje o 10/12 procent mniej mpg niż Iconic i chociaż większość z tego wynika ze zwiększonego współczynnika oporu i większej powierzchni czołowej, to jeśli jakakolwiek część wynika z rozmiaru kół, byłbym zainteresowany 15-calowymi kołami, jeśli skończę z Niro.
Niro 205/60 R16. Średnica wynosi 2x60%x205mm+16''=246mm+16''=652mm
Ioniq 225/45 R17. Średnica wynosi 2x45%x225mm+17''=202mm+17''=634mm
Specyfikacje opon zawsze mieszają wartości metryczne i imperialne. To nie moja wina i nie wiem dlaczego. Może dlatego, że oponę wynalazł Szkot, a następnie komorę powietrzną wynalazł Francuz.Nie rozumiem twoich obliczeń. Przepraszam. Ponadto, jak można pracować w mm i calach w tym samym obliczeniu? Czy nie powinno się pracować we wszystkich jednostkach imperialnych lub wszystkich metrycznych?
Tak, absolutnie, koła Ioniq mają tę samą całkowitą średnicę, niezależnie od średnicy felg. (Dla kół HEV nie robiłem obliczeń, ale przypuszczam, że średnica jest taka sama) Ale koła Niro mają inną średnicę, nieco większą niż koła Ioniq. Dlatego nie sądzę, żeby można było łatwo założyć koło 15'' Ioniq na Niro, nawet zakładając, że rozstaw śrub jest taki sam. Szerokość opony jest czynnikiem w obliczaniu bezwzględnej wysokości profilu, ponieważ wysokość profilu jest określona jako procent szerokości. Na przykład wysokość profilu opon Niro 205/60 R16 nie wynosi 60 mm lub 60 cali. To 60% z 205 mm, czyli 123 mm.Ioniq hybrid jest dostarczany z kołami 15" lub 17", a Ioniq HEV jest dostarczany z kołami 16". Czy wszystkie nie mają tej samej średnicy? Nie rozumiem też, w jaki sposób szerokość opony w twoich obliczeniach mogłaby być czynnikiem.
Ok, rozumiem lepiej, co mówisz. Jeśli chcesz całkowitą średnicę koła i opony od dołu (gdzie dotyka ziemi) do góry opony, to powinno byćSpecyfikacje opon zawsze mieszają wartości metryczne i imperialne. To nie moja wina i nie wiem dlaczego. Może dlatego, że oponę wynalazł Szkot, a komorę powietrzną Francuz.
225/45 R17 oznacza:
Szerokość 225 milimetrów
Wysokość profilu 45 procent szerokości opony
Średnica obręczy 17 cali
Promień całego koła to promień obręczy plus wysokość profilu opony.
A zatem średnica opony lub całego koła to średnica obręczy plus dwukrotna wysokość profilu opony.
Dla 225/45 R17 wysokość profilu wynosi 225x0,45=202mm
Średnica obręczy wynosi 17''=432mm
A zatem całkowita średnica opony wynosi 432+202=634mm
Cóż, kiedy napisałem 0,45x225=202, miałem na myśli 2x0,45x225=202...Ok, rozumiem lepiej, co mówisz. Jeśli chcesz całkowitą średnicę koła i opony od dołu (gdzie dotyka ziemi) do góry opony, to powinno być:
432 + 202 + 202, ponieważ są dwie ścianki opony, jedna na dole i jedna na górze. Prawda?
Miałeś dobrą odpowiedź i liczby! ? Po prostu pogubiłem się w wyjaśnieniach. Teraz jestem z tobą w 100%. HeheCóż, kiedy napisałem 0,45x225=202, miałem na myśli 2x0,45x225=202...
Masz więc rację, był błąd w moim wyjaśnieniu matematyki, mimo że wynik był poprawny. Ścianka opony ma 101 mm wysokości: 202 to już 101+101.
Dzięki za informację zwrotną!Opona ma rozmiar 195/65R15 91H.
Nie zdecydowałbym się na opony, które nie są homologowane dla Ioniqa. Zeszłej zimy używałem homologowanych opon zimowych 195/65R15 91H przy homologowanym ciśnieniu 2,5 bara i były w porządku. Jeśli zdecydujesz się na szersze opony o podobnej wysokości profilu, całkowita objętość powietrza będzie większa niż w oponach homologowanych. Więc może ciśnienie powinno być inne. Czy to niepotrzebnie skomplikowane i potencjalnie niebezpieczne, biorąc pod uwagę, że opony są wyposażeniem bezpieczeństwa?Dzięki za informację zwrotną!Opona ma rozmiar 195/65R15 91H .
Dla opony znalazłem 205/60R15, co daje mi różnicę prędkości -0,76 km/h przy 100 km/h
195/65R15 daje błąd -2,68 km/h przy 100 km/h! Myślę, że to trochę za dużo (nie jestem pewien, czy dopuszczalne)!
Jeśli chodzi o felgi, znalazłem coś, ale nie jestem pewien, czy to właściwy rozmiar!
https://pmctire.com/en/steel-wheel-15x6-5x114-3-60-1-45-noir-black.tire