Adapter jest uziemiony przez dwa bolce u góry i u dołu, które stykają się z płytką w adapterze.
Drugi plakat ma prawdopodobnie rację, że Tesla nie może potwierdzić prawdziwego uziemienia, ponieważ samochód go nie ma. Uziemienie do neutralnego może działać, ale szczególnie inteligentny EVSE może nadal narzekać.
Tak jest, chociaż wygląda na to, że wszyscy to posortowaliście.
Kiepsko. Pomijając etykę, mieliśmy nadzieję skorzystać z naszego bezpłatnego ładowania i przekazać część tego do naszej Tesli.
To wydaje się być zły pomysł, nawet pomijając etykę, w oparciu o wydajność i jak długo to zajmie. Jeśli chcesz naładować Teslę 10-80, patrzysz na wydajność poniżej 50% i 50+ godzin siedzenia i czekania, aż się to stanie. Byłbyś ograniczony przez 1) maksymalną moc ładowania 1300 W do Tesli 2) ~300 W spalone w Tesli tylko po to, aby utrzymać komputery włączone 3) RÓWNIEŻ 2-300 W spalone w Ioniq 5, ten sam problem. Więc prawdopodobnie musiałbyś DCFC I5 3 razy, aby napełnić Teslę raz, a spędzisz 50 lub 60 godzin na podłączaniu.
Czy ktoś może potwierdzić, że EVSE takie jak ten będzie działać nawet z US spec V2L? Czy jest możliwe, że żaden z V2L nie jest uziemiony w taki sposób, aby umożliwić tego rodzaju użycie?
Mogę. US-spec V2L ma prawidłowo połączony GND+Neutral, jak widać na ostatnim zdjęciu tutaj (żółto-zielony przewód uziemiający łączy się z niebieskim przewodem neutralnym)
Inside the Hyundai/Kia V2L Connector Trzeba przyznać, że nie wchodziłem w szczegóły ani nie dostarczyłem pełnego schematu.
Czy "RZECZYWIŚCIE" zmierzyłeś ciągłość między zaciskami neutralnymi i uziemiającymi (N i PE, jak pokazano poniżej) w swoim kanadyjskim adapterze V2L? O ile wiem, 120VAC w USA i Kanadzie są takie same. Neutralny NIE powinien być połączony z uziemieniem. Uziemienie to uziemienie dla budynków mieszkalnych i komercyjnych oraz uziemienie podwozia dla pojazdów.
Zostało to zauważone, ale to błędne. Neutralny i uziemienie powinny być połączone w dokładnie jednym punkcie: źródle zasilania do domu. To jest przy głównym serwisie w instalacji domowej i nigdzie indziej, aby upewnić się, że TYLKO prąd zwarciowy jest na przewodzie uziemiającym. W scenariuszu generatora, którym to jest, musi się to zdarzyć w inwerterze, dlatego adapter USA V2L jest w ten sposób okablowany.
Głupie pytanie, ale jak uziemienie wchodzące do samochodu może być "uziemione"? (O ile nie uziemisz podwozia zaciskiem)
Niegłupie pytanie i dosłownie myli każdego, kto nie jest inżynierem elektrykiem lub elektrykiem. "Uziemienie" niekoniecznie oznacza dosłowne uziemienie, chociaż zwykle tak jest i nie ma nic magicznego w ziemi, poza tym, że jest w miarę dobrym przewodnikiem i z konwencji każdy system dystrybucji prądu zmiennego używa go w pewnym charakterze.
Celem przewodu uziemiającego jest przenoszenie prądu zwarciowego, gdy upuścisz swój metalowy toster, zawartość się zepsuje, a gorący przewód zetknie się z metalową obudową. Wymyślony przykład, ale to jest sedno sprawy. Powinien być bezpieczny w dotyku i wystarczająco wytrzymały, aby wyzwolić wyłącznik, jeśli gorący przewód spowoduje zwarcie.
Wow, nigdy nie brałem pod uwagę przewodu podróżnego Tesli jako winowajcy! Przetestuję to, jak tylko nowy V2L dotrze z Hyundaia. Kupiłem adapter Lectron J1772 do Tesli. Jeśli to zadziała, jestem ci winien wielką uścisk, LOL!!
Wada nie dotyczy przewodu Tesli - przewód Tesli jest po prostu BARDZO solidnie zaprojektowany z doskonałymi względami bezpieczeństwa i nie będzie działał w warunkach wykrywalnie niebezpiecznych.
TL;DR: chcesz jeden z nich: wtyczkę łączącą uziemienie i neutralny. Rozwiąże to Twój problem i w tej aplikacji jest to całkowicie bezpieczne:
Problem polega na tym, że uziemienie musi być gdzieś połączone z neutralnym, w przeciwnym razie uziemienie jest otwarte i to jest usterka, którą wykrywa przewód Tesli.
W wtyczkach USA NEMA 5-15 przewodniki przewodzące prąd są spolaryzowane: jeden przewodzi gorącą fazę 120VAC, a jeden przewodzi przewód neutralny, zdefiniowany przez połączenie go z uziemieniem systemu z powrotem przy głównym serwisie, ze względów bezpieczeństwa wymienionych powyżej. Jedyne, na czym zależy Tesla UMC, to to, że prąd może płynąć między przewodem neutralnym a uziemieniem, co oznacza, że ścieżka powrotna uziemienia jest ważna w przypadku wystąpienia usterki.
Z informacji tutaj zakładam, że koreańskie instalacje elektryczne nie mają pojęcia o polaryzacji wtyczki, a zatem koreański adapter V2L nie łączy żadnego z pinów z pinem uziemiającym, tak jak robią to adaptery północnoamerykańskie, stąd potrzeba wykonania jednej z tych wtyczek oszustów, jak w filmie powyżej.