Hyundai IONIQ Forum banner
21 - 40 of 41 Posts
Jeśli czerwony jest tym, czego szukasz i takim, które wygląda podobnie do czerwieni Mazdy, być może przejdź do Kia EV6.

Jest to rozważane. Tak naprawdę nie podoba mi się wygląd pojazdu (szczególnie tył i ten dziwny, owijający się pasek świetlny). Zamierzam przetestować wiele opcji, gdy nadejdzie czas.

Cóż, jestem staroświecki i lubię czarny, więc zamówiłem swój Project 45 w kolorze Phantom Black z czarnym wnętrzem i mam nadzieję odebrać go na początku lipca, już niedługo i muszę przyznać, że jestem trochę podekscytowany:)

Zgaduję, że byłeś fanem Knight Rider. Zbudowałem i sprzedałem przedni panel i światło skanujące. Skanowało dokładnie tak jak w telewizji. Miałem klienta, który zbudował deskę rozdzielczą z elektroniką i kierownicą dokładnie taką jak w telewizji. 10 marynarzy z Norfolk, w każdą niedzielę (jeśli to możliwe) ustawiało swoje samochody i uruchamiało światła podczas śniadania w centrum handlowym.

Czy ktoś jeszcze uważa, że czarne wykończenie wygląda lepiej niż srebrne?
O wiele lepiej. Właściwie chciałbym mieć je w kolorze nadwozia, ale czerń jest lepsza. Wtedy wybieram czarny kolor nadwozia, aby wykończenie nie powodowało zbyt dużego szumu wizualnego.
Ale czy ta kombinacja jest w ogóle możliwa?

Dużo lepiej. Właściwie chciałbym mieć je w kolorze nadwozia, ale czarny jest lepszy. Wtedy wybieram czarny kolor nadwozia, aby listwa ozdobna nie generowała zbyt dużego szumu wizualnego.
Ale czy ta kombinacja jest w ogóle możliwa?
Chciałbym również kolor nadwozia, ponieważ samochód siedzi wystarczająco nisko, aby wyglądać jak hatchback. Nie wiem, czy ktoś już o tym wspomniał, ale myślę, że czarne poszycie jest w europejskich samochodach w najniższej specyfikacji.

Muszę powiedzieć, że 19-calowe felgi wyglądają naprawdę dobrze. Prawie myślę, że lepiej niż 20-calowe (a może to mój mózg, ponieważ wie, że zasięg jest większy z 19-calowymi)

Dużo lepiej. Właściwie chciałbym je mieć w kolorze nadwozia, ale czarny jest lepszy. Wtedy wybieram czarny kolor nadwozia, aby listwy nie powodowały zbyt dużego szumu wizualnego.
Uważam, że kołpaki są okropne, zdecydowanie z białym, czarnym lub jakimkolwiek innym kolorem niż szary lub srebrny/złoty.
Mój brat powiedział kiedyś, że biały wygląda, jakby miał na sobie pieluchę :D
Image

Widziałem nieoficjalny rendering IONIQ 5 N:

Image

(zignoruj czerwony kolor i wyobraź go sobie w matowym Gravity Gold)
Kołpaki i listwy drzwi są w kolorze nadwozia. To czyste i spokojne. Nie wygląda nawet tak sportowo.
Dodaj do tego chromowane listwy okienne, a moim zdaniem byłby to dramatycznie dobrze wyglądający samochód.

Już sprawdziłem zmianę koloru. Wyceniono na 12 000,00 $. Poinformowano Cię, że możesz zapomnieć o gwarancji fabrycznej. Wymaga to zasadniczo zdjęcia nadwozia z podwozia, aby wykonać pełne przemalowanie. Jeśli chodzi o panel słoneczny, to naprawdę ma na celu utrzymanie w pełni naładowanego akumulatora 12 V. Dostanę go wraz z wszelkimi opcjami fabrycznymi, które zaoferują.
Wiesz, że zawsze możesz zlecić oklejenie samochodu w dowolnym kolorze lub schemacie, jaki możesz sobie wyobrazić, za 3000 $.

You kmow you could always get the car wrapped in whatever color or scheme you can imagine for $3000.
Recykling winylu jest słaby. Nie dodawajmy więcej plastiku, którego nie możemy się pozbyć ani ponownie wykorzystać do próżnego projektu

Biały Tesla był jednym z argumentów przemawiających za I5, kiedy porównywałem IONIQ 5 z TESLA MODEL Y... : Tesla świetna robota, maksymalna prędkość, zasięg, zwłaszcza wykorzystując swój kształt i wagę. Nadal wolę komfort, będąc w Europie. 99% moich podróży to dystans do 200 km w jedną stronę. Z Hyundaiem IONIQ 5 czekam na wentylowane fotele, Android Auto, przestronne i wygodne wnętrze oraz HUD. Podoba mi się również rozkładane siedzenia z podnóżkiem i rozkładana konsola na podłokietniki, wszystkie elektroniczne pomoce, zwłaszcza przeciw kolizjom, automatyczne parkowanie (wersja Executive), kamery martwego pola na desce rozdzielczej podczas skręcania, V2L, osłony przeciwsłoneczne zintegrowane w tylnych drzwiach, elektryczny odcień szyberdachu, dużo miejsca w środku z dobrą widocznością przez tylną szybę itp. I oczywiście wydajny wewnętrzny falownik akumulatora 400 V do 800 V do szybkiego ładowania. Inne błędy w Tesli: Model 3 za nisko nad ziemią (Model Y to udoskonalony Model 3); klamki do drzwi zbyt skomplikowane dla dzieci i drapiące dla osób z długimi paznokciami; niebieskie dżinsy farbują na tych zbyt białych siedzeniach; uproszczony system nawigacji (podczas gdy w ANDROID AUTO: ABRP beta ma w szczególności ustawienia dla wagi samochodu lub TomTom Go wykorzystuje wszystkie mapy offline i stacje ładowania itp.); jakość lakierów; mierne oświetlenie wewnętrzne; głośne alarmy i inne rzeczy niezbyt kompatybilne z rodzinną jazdą. Również 5-letnia gwarancja na samochód bez limitu km (maks. 80 000 dla Tesli... Problemy z niezawodnością?) i 8-letnia gwarancja na akumulator (tak samo jak Tesla).

Sześć miesięcy w kolorze Galactic Grey. Cieszę się tym samochodem bardziej niż wszystkim, co kiedykolwiek posiadałem w ponad 50 lat motoryzacji.
Image

Jeśli czerwony jest tym, czego szukasz i wygląda podobnie do czerwieni Mazdy, być może powinieneś przejść do Kia EV6.

Zbyt krótkie dla mnie, niestety. (1,90 m. Ledwo wystarczająco miejsca w podstawowej wersji, szyberdach by mnie zabił)

21 - 40 of 41 Posts