Hyundai IONIQ Forum banner
21 - 34 of 34 Posts
Znalazłem ten trik od właściciela sportage. Jeśli masz bezprzewodowy adapter AA lub Carplay, który sam się nie wyłącza, tak jak mój, musisz go albo odłączyć, albo założyć na nim przełącznik, aby nie łączył się i nie rozłączał przez wiele godzin w twoim domu. Ale jeśli kupisz kabel USB Y i blokadę zasilania USB, możesz sprawić, że będzie się automatycznie włączał i wyłączał wraz z samochodem. Umieść Power Blocker w porcie USB Ioniq, przepuści dane, ale nie zasilanie. Następnie podłącz drugą stronę do gniazda zapalniczki, włącza się tylko wtedy, gdy samochód jest włączony. Zatem adapter pobiera teraz zasilanie tylko z przełączanego gniazda zapalniczki, a nie z portu USB, więc włącza się/wyłącza wraz z samochodem. Próbowałem tego dzisiaj wieczorem i działało świetnie, włącza się wraz z samochodem i łączy z bezprzewodowym AA, a następnie wyłącza się wraz z samochodem.

Adaptery kątowe są opcjonalne, zrobiłem to, aby kabel nie przeszkadzał. Możesz też rozebrać kabel USB Y i przeciąć przewód zasilający,
pozostawić przewody danych.

View attachment 52949
Dzięki za udostępnienie, chociaż trochę prowizoryczne, to działa! zainstalowany w moim 24 SEL

Nie mogę rozgryźć, która wtyczka gdzie pasuje? Mój blok zasilania całkowicie blokuje Android Auto, nawet gdy samochód jest wyłączony.
Blok zasilania wchodzi do lewego portu USB, gdzie normalnie podłącza się adapter AA. Jedna strona kabla Y wchodzi do blokera zasilania, druga strona do adaptera zapalniczki 12 V. Wyjście tych dwóch idzie następnie do adaptera AA.

Wyszukaj PortaPow USB Power Blocker - Tylko dane, bez zasilania. Kanadyjski Amazon ma to tutaj:h ttps://a.co/d/65D6f9o

W przeciwnym razie potrzebujesz kabla USB Y w OP i adaptera do papierosów --> USB, który można znaleźć wszędzie.

Jestem zdezorientowany, mój USB dla AA wyłącza się po około 15 minutach.
Tak, to robi. Ale włączy się ponownie, gdy bateria 12 V zostanie odświeżona, pobierając połączenie Wi-Fi z telefonu komórkowego i rozłączając wszystkie połączenia telefoniczne lub połączenia danych w toku.

Nowy AAWireless 2 ma przycisk, który można ustawić tak, aby zatrzymywał się (tryb gotowości) po jego naciśnięciu. Nie połączy się, dopóki nie naciśniesz przycisku, aby uruchomić. Kiedy jestem w domu, po prostu naciskam przycisk, a kiedy wychodzę, naciskam przycisk i łączy się w około 30 sekund.

Dzięki wszystkim autorom za rady, ponieważ pomogły mi skonfigurować to na Ioniq 5 z Carlinkit 5.0. Miałem podobny problem, że używając tylko portu USB do zasilania i przesyłu danych, czasami mój telefon łączył się z CarPlay w domu.

Kupiłem kabel Y, jak sugerował OP, i adapter do gniazda zapalniczki 12V. Zamówiłem blokadę zasilania, ale wysyłka zajmuje około tygodnia. Więc wyciąłem mały kawałek taśmy izolacyjnej i zakryłem pin zasilania na męskim złączu USB 3.0 kabla Y. Działało idealnie!

Dzięki wszystkim autorom za rady, ponieważ pomogły mi skonfigurować to na Ioniq 5 z Carlinkit 5.0. Miałem podobny problem, że używając tylko portu USB do zasilania i danych, czasami mój telefon łączył się z CarPlay w domu.

Kupiłem kabel Y, jak sugerował OP, i płaski adapter do zapalniczki 12V. Zamówiłem blokadę zasilania, ale wysyłka zajmuje około tygodnia. Więc wyciąłem mały kawałek taśmy elektrycznej i zakryłem pin zasilania na męskim złączu USB 3.0 na kablu Y. Działało idealnie!
Użyty sprzęt:
Rozdzielacz Y:

Adapter do zapalniczki:

Carlinkit 5.0:

Blokada zasilania PortaPow (w transporcie, nie testowano):

21 - 34 of 34 Posts