Oprócz pakowania pudełek po bananach, Nyland przeprowadza również serię innych testów. Oto jego test, jak długo zajmie przejechanie 1000 km (z 4 postojami na ładowanie).
Oto Nyland wszystkie jego wyniki z temperaturami i pogodą,.....Wykres jest uszkodzony bez dodanej temperatury. Niektóre samochody są gotowe zimą, a niektóre latem. Niektóre samochody przegrzewają się, a niektóre są zbyt zimne.
A także to czysty wyścig udoskonalony z ładowaniem w najlepszych możliwych lokalizacjach itp. Na przykład musiałbyś być prawdziwym entuzjastą, aby przejechać 1000 km w Ioniq 28 poniżej 12 godzin, podczas gdy w którymkolwiek z MEB ID możesz to zrobić z komfortem, nie myśląc zbytnio i będąc w stanie przeskoczyć ładowarkę, jeśli jest zepsuta.
Ioniq 5 jest żarłoczny i wymaga ładowarek 250kW+, aby robić swoje. Zrób to samo tylko na ładowarkach 400 V, a wyniki zmienią się dość znacznie. Lubię Ioniq 5, ale to spragniona rzecz.
(Edycja: Widzę, że artykuł zasadniczo mówi to, co ja, i zawiera więcej szczegółów heh)
Dzięki Jaz, też się nad tym zastanawiałem. Nie mogłem znaleźć żadnych artykułów na ten temat. Czy jest jakaś referencja, którą mógłbyś udostępnić?
Zobacz mój nowy post na ten tematDzięki Jaz, też się nad tym zastanawiałem. Nie mogłem znaleźć żadnych artykułów na ten temat. Czy jest jakaś referencja, którą mógłbyś udostępnić?