Hyundai IONIQ Forum banner

Błąd / usterka systemu kontroli pojazdu

5.3K views 6 replies 4 participants last post by  ctromley  
#1 ·
Więc odebrałem Ioniqa 6 kilka dni temu. Po uruchomieniu samochodu pojawia się komunikat "Sprawdź system pojazdu elektrycznego". Komunikat wyświetlał się przez 4-5 sekund, a następnie znikał za każdym razem, gdy uruchamiałem samochód.

Dziś, podczas jazdy, pojawił się komunikat ostrzegawczy z napisem "Usterka systemu kontroli pojazdu". Po prostu nie mogę w to uwierzyć. Zupełnie nowy samochód, który już ma usterkę.

Zastanawiam się, czy to przydarza się komuś jeszcze?

#3 ·
Zatem odebrałem Ioniqa 6 kilka dni temu. Po uruchomieniu samochodu pojawia się komunikat "Sprawdź system pojazdu elektrycznego". Komunikat wyświetlał się przez 4-5 sekund, a następnie znikał za każdym razem, gdy uruchamiałeś samochód.

Dziś, podczas jazdy, pojawił się komunikat ostrzegawczy z napisem "Usterka systemu kontroli pojazdu". Po prostu nie mogę w to uwierzyć. Zupełnie nowy samochód, który już uległ awarii.

Zastanawiam się, czy zdarza się to komuś jeszcze?

View attachment 51598
Może to być tak proste jak słaba bateria 12 V i tak złe jak uszkodzona jednostka iccu.

Wróć do dealera.

#4 ·
Mogło być tak proste jak słaba bateria 12 V i tak złe jak uszkodzony moduł iccu.

Powrót do dealera.
Zwróciłem samochód do dealera po zaledwie 3 dniach, ale nikt nie potrafi mi powiedzieć, co jest nie tak z samochodem.
Powiedziano mi również, że nie dostanę nowego samochodu zastępczego, ponieważ jest to limitowana "First Edition".
Nie sądzę, żebym znowu dostał Hyundaia.

#5 ·
Skontaktuj się z obsługą klienta Hyundai UK. W razie potrzeby eskaluj sprawę. Hyundai musi o tym wiedzieć, a dealer unika zaangażowania.

Reakcja dealera na Ciebie jest wysoce niestosowna.

Może być rozsądne, aby skonsultować się krótko z prawnikiem przed skontaktowaniem się z Hyundai.

#6 ·
Skontaktuj się z obsługą klienta Hyundai UK. W razie potrzeby eskaluj sprawę. Hyundai musi o tym wiedzieć, a dealer unika zaangażowania.

Reakcja dealera na Ciebie jest skrajnie nieodpowiednia.

Może być rozsądne, aby odbyć krótką konsultację z prawnikiem przed skontaktowaniem się z Hyundai.
Dzięki za odpowiedź.

Zrobiłem właśnie to i zadzwoniłem do ich centrali, teraz dealer zgodził się wymienić go na nowy samochód.

Ale będę musiał czekać kolejne 2-3 tygodnie i płacić spłatę bankową, czekając na dostawę.

Wiedziałem, że podejmuję ryzyko kupując Hyundai, ale nigdy sobie tego nie wyobrażałem. Kupowanie nowego samochodu powinno być zabawą, a nie takim stresem.