Hyundai IONIQ Forum banner

Prawy panel instrumentów LCD migocze, a następnie gaśnie

1 reading
2.5K views 3 replies 2 participants last post by  TRT  
#1 ·
Cześć wszystkim,
w ciągu ostatnich kilku tygodni zauważyłem, że mój prawy panel instrumentów LCD w moim IONIQ 5 SEL działa niestabilnie. Czasami zaczyna migotać, zanim w końcu całkowicie zgaśnie. Zazwyczaj po wyłączeniu i ponownym włączeniu samochodu, powiedzmy na noc, jest w porządku. Zobacz wideo. Czy ktoś jeszcze to widział lub ma wgląd w to, co może być przyczyną?

#2 ·
Witajcie,
W ciągu ostatnich kilku tygodni zauważyłem, że mój prawy panel instrumentów LCD w moim IONIQ 5 SEL działa wadliwie. Czasami zaczyna migotać, zanim w końcu całkowicie zgaśnie. Zazwyczaj po wyłączeniu i ponownym włączeniu samochodu, powiedzmy na noc, jest w porządku. Zobacz wideo. Czy ktoś jeszcze to widział lub ma wgląd w to, co może być przyczyną?

Albo jest zwarcie (zawsze trudne do znalezienia) 🤷🏻‍♂️. Albo może samochód jest niezadowolony z twojej jazdy i ma moment "porozmawiaj z ręką" 😂.

#4 ·
Z pewnością brzmi to jak luźny przewód, który odłącza się po podgrzaniu. Nigdy wcześniej nie słyszałem o tym problemie = Zaniósłbym film do dealera.

Jeszcze jedna rzecz do wypróbowania: sprawdź, czy wszystkie bezpieczniki są mocno włożone do skrzynek bezpieczników. Może wyjmij je i włóż ponownie, aby się upewnić.