Czy komuś udało się pomyślnie wejść w tryb inżynieryjny w Ioniq 5? Zwykłe triki, aby w nim wejść, wydają się nie działać w tym modelu.
Cholera jasna. Musieli to zmienić w wersji sierpniowej. Bo w wersji lipcowej 0625 działało na Kia EV6.Brak szczęścia z 0652, ostatnie 4 cyfry wersji oprogramowania, 1200-2400![]()
Aaargh. To frustrujące@SonicSpinner Mam twoją wersję 210723, a 0625 i 0652 nie działają. Próbowałem też czasu jako hasła. Nie próbowałem daty (18 października), np. 1810 lub 1018.
Biorąc pod uwagę, że zrzut aktualizacji wydaje się nie być zaszyfrowany, co jest przynajmniej początkiem, być może kod i logika mogą zostać znalezione.Aaargh. To frustrujące![]()
Byłem tam, zrobiłem to, kolego.Biorąc pod uwagę, że zrzut aktualizacji wydaje się nie być zaszyfrowany, co jest przynajmniej początkiem, być może kod i logika mogą zostać znalezione.
Przy 26 GB trzeba będzie dużo przestudiować strukturę, żeby to znaleźć, a niektóre części i tak mogą być zaszyfrowane.
To jest tryb "Bates Motel", prawda?Nie, tylko żartowałem, że ponowne wyjście może nie być oczywiste, biorąc pod uwagę trudności z wejściem.
Czekaj, nie rozumiem. Czy możesz nagrać film? DziękiJuż jestem... dzięki! W samochodzie RHD przyciski są odwrócone i naciskasz przycisk góra/dół po wybraniu głośności. 7-3-1
Kod dostępu 0428 zadziałał u mnie. View attachment 36249
Dobra robota!Zrobiłem krótki filmik dla wszystkich, którzy mają z tym problem, kręcenie jedną ręką i używanie drugiej, obecnie nieco złamanej ręki, było dość trudne, ale zaczynamy:
Absolutnie nic. W przeciwnym razie całkowicie zepsuję system i będę musiał go odholować do dealera w celu naprawy. 😂Przepraszam, jeśli to głupie pytanie, ale jeśli wejdziesz w tryb inżynieryjny, co zamierzasz wtedy zrobić...?
Pozwolę komuś innemu na to odpowiedzieć... Skończyłem na dziś. Jeśli do jutra nie będzie odpowiedzi, to zajrzę.Dobrze wykonana robota!
Thx. Czy jest coś w menu autotestu?