Hyundai IONIQ Forum banner
41 - 60 of 80 Posts
Hyundai zdecydowanie nie jest tak wydajny z moim odkupieniem.

Pierwotne powiadomienie od Hyundaia było 22 grudnia 22 r.
"Umowa rozliczeniowa i zwolnienie" zostało podpisane, poświadczone notarialnie i zwrócone 23 marca 23 r.

Jest teraz 17 kwietnia 23 r. i wciąż mam swoją cytrynę.

Wysłałem całą dokumentację do mojego stanu, aby rozpocząć roszczenie z tytułu prawa cytrynowego. Gdy tylko ten proces się rozpocznie, zrywam wszelką komunikację z Hyundaiem, ponieważ do tej pory tylko kłamali lub zwlekali.
@Safety3rd Ojej! Dobrze (i rozczarowująco) wiedzieć.

To było około 3 tygodni po powyższym poście. Przekazano pojazd przedstawicielowi strony trzeciej Hyundaia 20 lutego.
Po prostu ciekawy.....

Czy Twoja pożyczka samochodowa została spłacona tego samego dnia, co "oddanie" pojazdu?

Otrzymałem telefon od agenta "oddającego" stronę trzecią i umówiłem się na spotkanie. Ta osoba twierdzi, że ma czek na moją część, ale nie miała pojęcia o płatności dla mojego posiadacza zastawu.

Wszelkie informacje mile widziane.
Dzięki

Mój '22 IO5 jest niesprawny od 71 dni i wciąż. Po raz pierwszy zepsuł się na autostradzie w NJ (mieszkam w VA), ponieważ uszkodzeniu uległ zespół ICCU. 68 dni później odebrałem samochód - pokryty plamami smaru, brudny i śmierdzący, jakby zdechł w nim szczur. Tydzień później samochód znowu się zepsuł. Najwyraźniej dealer w NJ naprawił samochód nieprawidłowo i teraz płyn chłodniczy zalał całą tylną część samochodu. Dywaniki i izolacja muszą zostać całkowicie wymienione. Mój lokalny dealer nie sądzi, aby system elektryczny został uszkodzony. Myśli - to słowo klucz. Mój opiekun sprawy w Hyundai powiedział, że przekaże moją sprawę do działu BuyBack. Ale zastanawiam się, czy stracę mnóstwo pieniędzy - czy też dostanę blisko tego, co za niego zapłaciłem? Samochód ma 15 000 mil przebiegu. Chcę dostać zupełnie inny pojazd - nie kolejnego Hyundaia, ponieważ jestem ztraumatyzowany tym doświadczeniem. Istnieje kilka innych opcji - ale nie wiem, ile pieniędzy mogę być winien. Jakieś spostrzeżenia na ten temat? I czy dział Buy Back będzie koszmarem? UGH. To było straszne. Pierwszy nowy samochód, jaki kiedykolwiek kupiłem w życiu - co za smutek.

Mój '22 IO5 jest niesprawny od 71 dni i licząc dalej. Po raz pierwszy zepsuł się na autostradzie w NJ (mieszkam w VA), ponieważ padł zespół ICCU. 68 dni później odzyskałem samochód - pokryty plamami smaru, brudny i śmierdzący, jakby umarł w nim szczur. Potem tydzień później samochód znowu się zepsuł. Najwyraźniej dealer w NJ naprawił samochód nieprawidłowo i teraz płyn chłodniczy nasiąknął całą tylną część samochodu. Dywan i izolacja muszą zostać całkowicie wymienione. Mój lokalny dealer nie sądzi, aby system elektryczny został uszkodzony. Myślę - to słowo klucz. Mój opiekun sprawy w Hyundai powiedział, że przekaże moją sprawę do działu BuyBack. Ale zastanawiam się, czy stracę mnóstwo pieniędzy - czy zbliżę się do tego, co za niego zapłaciłem? Samochód ma 15 000 mil przebiegu. Chcę zupełnie inny pojazd - nie kolejnego Hyundaia, ponieważ jestem zszokowany tym doświadczeniem. Istnieje kilka innych opcji - ale nie wiem, ile pieniędzy mogę być w plecy. Jakieś spostrzeżenia na ten temat? I czy dział Buy Back będzie koszmarem? UGH. To było okropne. Pierwszy nowy samochód, jaki kiedykolwiek kupiłem w życiu - co za smutek.
Myślałem, że już na to odpowiedziałem, ale oto przegląd: Odkup będzie obejmował każdy grosz, który zapłaciłeś za samochód (prawdopodobnie odsetki od pożyczek, ale nie widziałem szczegółów) pomniejszony o wykorzystanie Twoich mil, gdy wystąpił pierwszy problem, podzielony przez 120 000 i weź tę część z całkowitej ceny zakupu. Zwrócą również wszelkie koszty wynajmu/taksówek/lub inne wydatki. Proces odkupu zajmuje trochę czasu, jeśli jeszcze nie przekazałeś im swoich dokumentów finansowych. Ponadto prawnicy od prawa cytrynowego wiedzą o tym wszystkim i można do nich zadzwonić i uzyskać konsultację za darmo. Od początku do końca zajęło mi to około 4 miesięcy, z czego dwa po tym, jak zainicjowałem proces z Hyundai.

Jeśli wyślę to do kancelarii prawnej, która zajmuje się prawem dotyczącym wadliwych produktów w stanie, w którym je kupiłem, jaki wysiłek będę musiał w to włożyć? Jest wiele skarg i mówi się o "formularzach liczących 1000 stron", ale co to dla mnie oznacza? Mam na myśli, że ostatecznie jest faktura od dealera, aktualny odczyt licznika kilometrów, numer VIN, daty zakupu i rejestracji, dokumentacja z warsztatu, który przy nim pracował, zdjęcia, gdy kazałem go odholować itp. Wydaje się, że "fakty sprawy" mogą zmieścić się na jednej stronie. Może kancelaria prawna musi posypać 1 stronę faktów wśród 1000-stronicowego zgłoszenia, ale czy to mnie dotyczy? Czy muszę zrobić coś innego, jak tylko dostarczyć powyższe informacje, podpisać kilka formularzy i czekać?

2022 SEL z przebiegiem 6 tys. mil, uszkodzony iccu.

Myślałem, że już na to odpowiedziałem, ale oto przegląd: Odkup będzie za każdy grosz, który zapłaciłeś za samochód (prawdopodobnie odsetki od pożyczek, ale nie widziałem podziału) pomniejszony o wykorzystanie twoich mil, gdy wystąpił pierwszy problem, podzielony przez 120 000 i weź tę część z całkowitej ceny zakupu. Zwrócą również wszelkie koszty wynajmu/taksówek/lub inne wydatki. Proces odkupu zajmuje trochę czasu, jeśli jeszcze nie przekazałeś im swoich dokumentów finansowych. Prawnicy od prawa cytrynowego również o tym wszystkim wiedzą i można z nimi porozmawiać i uzyskać konsultację za darmo. Od początku do końca zajęło mi to około 4 miesięcy, z czego dwa po rozpoczęciu procesu z Hyundaiem.
Ach - tak - przebieg podzielony przez 120 000 to to, czego mi brakowało! Dziękuję bardzo. Jestem w Wirginii, więc nie jestem pewien, jak prawo jest inne. Czy musiałeś angażować prawnika? Spróbuję zebrać wszystkie oryginalne dokumenty.

Ach - tak - przebieg podzielony przez 120 000 to to, czego mi brakowało! Dziękuję bardzo. Jestem w Wirginii, więc nie jestem pewien, jak prawo jest inne. Czy musiał Pan/Pani angażować prawnika? Spróbuję zebrać wszystkie oryginalne dokumenty.
Rozmawiałem z jednym, ale powiedziała, żeby czekać, aż dostanę ofertę odkupu, ponieważ niewiele mogliśmy zrobić. Chociaż, być może lepiej było z nimi porozmawiać przed rozpoczęciem procesu. W Kalifornii prawnicy są opłacani przez producentów za prawa dotyczące wadliwych produktów, więc prawdopodobnie dlatego oferują odkupy zamiast przechodzić przez jakikolwiek inny proces - ale to tylko przypuszczenie.

Zaleca się przestrzeganie procedury obowiązującej w Twoim stanie w zakresie prawa dotyczącego wadliwych produktów. W stanie MD wymaga to wysłania listu do producenta przed rozpoczęciem biegu terminu. Ponadto nie należy wspominać o prawniku w Hyundai (mogłoby to wstrzymać proces).

Oregon wydaje się być kopią prawa kalifornijskiego. Producent płaci za prawnika, przebieg/120 tys. razy cena zakupu. Dla mnie jest to dość korzystne, mogę przejść od razu na równoważnego Teslę i zaoszczędzić trochę na miesięcznych ratach.

Czy możesz wymienić jedną markę samochodów, która tego nie robi w sprawach dotyczących prawa o cytrynie? Nie mogę.
GM zakończyło mój wykup Bolt EV w bardzo krótkim czasie, uwielbiałem ten samochód, ale nie chciałem utknąć z czymś, czego nie mógłbym później sprzedać z powodu problemu z pożarem baterii. Mój wykup został zakończony w 42 dni.
Teraz mam Ioniq 6 z wieloma problemami, dla których być może będę musiał rozpocząć kolejny wykup. To mój pierwszy Hyundai i jest problemem od pierwszego dnia. Mój Bolt z 2020 roku nie sprawiał żadnych problemów, po prostu nie chciałem piętna problemu z baterią. Mój Spark EV z 2012 roku bez problemów, Tesla MS z 2012 roku bez problemów (poza kilkoma problemami z jakością wykonania/kosmetycznymi).

Od początku marca 22 roku zmagam się z problemem ICCU w Ioniq5. Samochód wyświetla ostrzeżenie o sprawdzeniu układu elektrycznego, następnie tryb żółwia, a potem całkowite wyłączenie. To dokładnie ten sam problem, który opisano w kilku wątkach tutaj. Dealer potrzebował do maja, aby zdobyć zamiennik ICCU. Urządzenie zostało wymienione i powiedzieli, że samochód działa. Od tego czasu, kiedy samochód był u dealera, poprosiłem ich o przyjrzenie się problemowi, jaki mam z gniazdem V2L pod tylnym siedzeniem. Trzeba nim trochę potrząsnąć, żeby uruchomić, a lekkie uderzenie w to, co jest włożone, wyłącza zasilanie. Jest tu kilka wątków na ten temat. Dealer sprawdził i wrócił, mówiąc mi, że to większy problem i rozmawiali z linią techniczną Hyundaia, która doradziła im ponowną wymianę ICCU. Czekali do 12 czerwca tego miesiąca, aby zdobyć kolejny ICCU. Urządzenie zostało wymienione i powiedzieli, że problem nadal nie został naprawiony. Minęły prawie 2 tygodnie od wymiany 2. ICCU i nadal nie mają pojęcia, co powoduje problem. Otworzyłem sprawę w Hyundai. Przypisany menedżer sprawy w ogóle nie jest pomocny. Zasadniczo przekazuje tylko informacje z działu serwisu i prosi mnie, żebym czekał na naprawę samochodu. Powiedziałem menedżerowi sprawy, że minęły trzy miesiące i nie mogę czekać w nieskończoność, ale menedżer sprawy nie zaakceptowałby odkupu. Ciągle mówił mi, żebym czekał. Czy prawnik od prawa cytrynowego to jedyny sposób postępowania w tej sprawie? A może istnieje jakiś inny sposób negocjacji z Hyundai, aby skłonić ich do dobrowolnego odkupu samochodu?

Obecnie zmagam się z problemem ICCU w Ioniq5 od początku marca 22 roku. Samochód wyświetla ostrzeżenie o sprawdzeniu układu elektrycznego, następnie tryb żółwia, a potem całkowite wyłączenie. To dokładnie ten sam problem, który został opisany w kilku wątkach tutaj. Dealer potrzebował do maja, aby zdobyć zamiennik ICCU. Urządzenie zostało wymienione i powiedzieli, że samochód działa.

Ponieważ samochód był u dealera, poprosiłem ich o sprawdzenie problemu, który mam z gniazdem V2L wewnątrz pod tylnym siedzeniem. Potrzebuje trochę potrząsania, żeby się uruchomił, a lekkie uderzenie w cokolwiek, co jest włożone, wyłączy zasilanie. Jest kilka wątków na ten temat. Dealer sprawdził i wrócił z informacją, że to większy problem i rozmawiali z linią techniczną Hyundaia, która doradziła im ponowną wymianę ICCU. Czekali do 12 czerwca tego miesiąca, aby zdobyć kolejny ICCU. Urządzenie zostało wymienione i powiedzieli, że problem nadal nie został naprawiony. Minęły prawie 2 tygodnie od wymiany 2. ICCU i nadal nie mają pojęcia, co powoduje problem.

Założyłem sprawę w Hyundai. Przypisany kierownik sprawy w ogóle nie jest pomocny. Zasadniczo przekazuje tylko informacje z działu serwisu i prosi mnie, żebym czekał na naprawę samochodu. Powiedziałem kierownikowi sprawy, że minęły trzy miesiące i nie mogę czekać w nieskończoność, ale kierownik sprawy nie zaakceptował odkupu. Po prostu kazał mi czekać. Czy prawnik od prawa cytrynowego to jedyny sposób, aby postąpić w tej sprawie? A może istnieje jakiś inny sposób negocjacji z Hyundaiem, aby skłonić ich do dobrowolnego odkupu samochodu?
Mój samochód potrzebował zespołu przekaźnika zasilania, a także nowego akumulatora głównego na podstawie numeru części.

Mój Ioniq 5 zepsuł się 3 marca. Od tego czasu jest u dealera. Dziś w końcu otrzymałem oficjalne numery odkupu i byłem bardzo zadowolony. Jedynym krokiem, który pozostał, jest spotkanie z przedstawicielem Sedgewick u dealera i zaakceptowanie czeku w zamian za samochód. Przypuszczam, że nastąpi to za 2 lub 3 tygodnie.

Klimatyzacja w moim Ioniq 6 przestała działać po dwóch tygodniach. Dealer ma mój samochód od 30 dni bez żadnej komunikacji. Hyundai Corporate nie odpowiada na moją sprawę. Dealer dał mi samochód zastępczy, ale nie wiem, czy można go uznać za "porównywalny". Próbuję uniknąć postępowania sądowego. Szukałem na forum wszystkich postów dotyczących klimatyzacji i wad, szukając pomysłów. Nie mogę uwierzyć, ile ich jest.

Klimatyzacja przestała działać w moim Ioniq 6 po dwóch tygodniach. Dealer ma mój pojazd od 30 dni bez żadnej komunikacji. Korporacja Hyundai nie odpowiada na moją sprawę. Dealer dał mi samochód zastępczy, ale nie wiem, czy byłby on uważany za "porównywalny". Próbuję uniknąć postępowania sądowego. Szukam na forum wszystkich postów dotyczących klimatyzacji i usterek, szukając pomysłów. Nie mogę uwierzyć, ile ich jest.
Miałem straszny czas próbując współpracować z obsługą klienta Hyundaia. Bardzo trudno było skontaktować się z pracownikiem obsługi klienta. Kilka razy, kiedy miałem szczęście złapać go przez telefon, wszystko, co usłyszałem, to żeby czekać. Próbuję BBB Autoline. Zdecydowanie zapoznaj się z procesem Lemon Law.

Jeśli odkup zostanie zatwierdzony, czy nadal dokonujesz miesięcznych płatności (finansowanych przez Hyundai)? Mam I6, który miał wiele drobnych problemów, a bateria padła kilka razy, a teraz hałas szlifowania/wiercenia, gdy uruchamiane jest chłodzenie baterii.

41 - 60 of 80 Posts