Mam dla was dobrą wiadomość!
Kupiłem GDS VCI z aliexpress:
Gds Vci Diagnostic Interface OBD2 Scan Tool dla Hyundai Kia (z opcjonalną funkcją Trigger Module Flight Record)
Moje oczekiwania były niskie, ponieważ wiadomo, że GDS nie działa w modelach po 2017 roku. Więc to był dokładnie problem przy pierwszej próbie. Dobra wiadomość - ma Ioniq EV i inne modele Ioniq na rok 2017. Problem jednak polegał na tym, że nie rozpoznawał mojego VIN z 2019 roku. Poprosiłby o ręczne wprowadzenie VIN, ale wtedy też by go nie rozpoznał, ponieważ rok jest zakodowany w VIN. Zapytałem więc na innym forum VCI, co robią, aby uzyskać dostęp do modeli 2018+. Sugestia była trywialna - po prostu wprowadź VIN z 2017 roku podobnego modelu, ale nie mogłem żadnego znaleźć, więc użyłem skryptu Tesla VINcalc.py, aby wygenerować VIN z 2017 roku na podstawie mojego VIN z 2019 EV. I zadziałało! Mogłem teraz uzyskać dostęp do dowolnego modułu w moim Ioniq.
Code:
python VINcalc.py -w "KMH" -m "C" -b "0" -r "5" -f "L" -d "H" -y "2017" -p "U" -n "000001"
zastąp "000001" ostatnimi 6 cyframi z twojego VIN.
Oto przykład VIN z 2017 EV: KMHC05LH6HU000001. Nawiasem mówiąc, nie można po prostu zmienić ostatnich cyfr, ponieważ istnieje obliczona cyfra kontrolna (6) tuż przed rokiem (H - 2017): 6H
Oto kalkulator cyfr kontrolnych VIN:
Kalkulator cyfr kontrolnych VIN. Po prostu weź swój VIN, zamień 10. literę na H i użyj kalkulatora, aby uzyskać cyfrę kontrolną na 9. pozycji.
Nie odważyłbym się jednak aktualizować mojego oprogramowania układowego za pomocą tego oprogramowania. Hyundai pozwala każdemu zaktualizować swoje oprogramowanie układowe za pomocą aplikacji J2534_HMA za jednorazową opłatą w wysokości 75 USD (użycie w dowolnym pojeździe Hyundai bez ograniczeń) i musisz mieć kompatybilny interfejs pass-through J2534. Sprawdziłem dzisiaj aktualizacje za pomocą J2534_HMA i nie ma żadnych aktualizacji dla mojego Ioniq EV 2019.
View attachment 30851