TLDR: Otwarcie drzwiczek ładowania za pomocą aplikacji powoduje rozładowywanie akumulatora 12V. Wykonanie aktualizacji statusu za pomocą aplikacji zatrzymuje rozładowywanie.
Po kilku wezwaniach Hyundai Assist (AA) zamontowałem BM2. Przez chwilę wszystko wyglądało normalnie, dopóki nie spojrzałem na wczorajsze dane:
2 w nocy - wyszedłem z przyjęcia u znajomych
ale poszedłem do domu. To tylko odblokowanie/zablokowanie czegoś w samochodzie.
11-13 - odebrałem samochód i przejechałem krótki odcinek do domu
16:25 - Zdalnie otworzyłem port ładowania i podłączyłem do naszej domowej ładowarki w celu zaplanowanego ładowania na noc.
Wygląda na to, że coś rozładowuje 12V od tego momentu, a samochód co godzinę próbuje go naładować?
Dzisiejsze dane:
0:30 - Rozpoczęto planowane ładowanie
4:07 - Planowane ładowanie zatrzymane (przy 90%)
9:11 - Zdalnie odblokowano, usunięto kabel ładujący, zamknięto drzwiczki ładowania (przyciskiem zamykania w nich) i zdalnie zablokowano samochód.
Cykl rozładowania/ładowania trwał więc nawet po odłączeniu samochodu.
Pisząc to, wykonałem zdalną aktualizację statusu (o 16:31), a samochód wrócił teraz do stabilnego 12,5 V, więc wygląda na to, że może to przerwać ten cykl.
Jakieś pomysły?
Czy ktoś inny z BM2 może odtworzyć ten scenariusz?
Po kilku wezwaniach Hyundai Assist (AA) zamontowałem BM2. Przez chwilę wszystko wyglądało normalnie, dopóki nie spojrzałem na wczorajsze dane:
2 w nocy - wyszedłem z przyjęcia u znajomych
11-13 - odebrałem samochód i przejechałem krótki odcinek do domu
16:25 - Zdalnie otworzyłem port ładowania i podłączyłem do naszej domowej ładowarki w celu zaplanowanego ładowania na noc.
Wygląda na to, że coś rozładowuje 12V od tego momentu, a samochód co godzinę próbuje go naładować?
Dzisiejsze dane:
0:30 - Rozpoczęto planowane ładowanie
4:07 - Planowane ładowanie zatrzymane (przy 90%)
9:11 - Zdalnie odblokowano, usunięto kabel ładujący, zamknięto drzwiczki ładowania (przyciskiem zamykania w nich) i zdalnie zablokowano samochód.
Cykl rozładowania/ładowania trwał więc nawet po odłączeniu samochodu.
Pisząc to, wykonałem zdalną aktualizację statusu (o 16:31), a samochód wrócił teraz do stabilnego 12,5 V, więc wygląda na to, że może to przerwać ten cykl.
Jakieś pomysły?
Czy ktoś inny z BM2 może odtworzyć ten scenariusz?