Hyundai IONIQ Forum banner

Różne zagłówki między 2 przednimi siedzeniami?

6.3K views 10 replies 5 participants last post by  DocinNC  
#1 ·
Cześć wszystkim, mam nadzieję, że niektórzy z was się z tym spotkali. Mam wykończenie US spec limited, o ile wiem, zagłówki się nie przechylają. Ale zauważyłem, że mój zagłówek kierowcy i przedni zagłówek pasażera są nieco inne. Oto kilka zdjęć, szyny zagłówka kierowcy mają zgięcie do przodu, podczas gdy przedniego pasażera są proste. Czy ktoś ma to samo?

#4 ·
To nie jest jeden z tylnych, prawda? Czy drugi przedni został umieszczony w niewłaściwym miejscu?
Dla specyfikacji US "ciemnozielone wnętrze" otrzymujemy czerwone lamówki dla przednich siedzeń, w tym zagłówków. Zagłówki tylnych siedzeń nie mają lamówek, więc jestem prawie pewien, że nie zostały nieprawidłowo zamontowane.

Nie opuszczają się również tak samo. Po stronie kierowcy zostaje około 2 cali szyny odsłonięte, po stronie pasażera schodzi do około 1 cala.
Image
Image

#10 ·
Moja żona i ja zauważyliśmy również, że zagłówek kierowcy za bardzo wypychał nasze głowy do przodu. Rozwiązaliśmy problem, przenosząc dwa zewnętrzne zagłówki tylnych siedzeń do przodu i zamawiając dwa nowe z tyłu. Inni wspominali o tym rozwiązaniu w innych miejscach na tym blogu. Działa dobrze i dobrze wygląda, a ponieważ tylne zagłówki są mniej masywne, istnieje mniejsze wizualne utrudnienie dla pasażerów tylnych siedzeń.

#11 ·
Aktualizacja: To, co powiedziałem o zamianie tylnych zagłówków na przednie, działa tylko w wersji Limited. Najwyraźniej tylne zagłówki nie są zdejmowane w wersjach SE i SEL. Możesz jednak zamówić parę tylnych zagłówków, aby zastąpić przednie. Kiedy składałem zamówienie, potrzebowali mojego numeru VIN. Jak zasugerował inny bloger, możesz znaleźć numer VIN wersji Limited w Internecie. Upewnij się tylko, że kolor wnętrza pasuje do Twojego.