Hyundai IONIQ Forum banner

Mata do bagażnika

8.1K views 8 replies 6 participants last post by  US Scandinavian  
#1 ·
Czy ktoś wie, gdzie w Wielkiej Brytanii mogę dostać nieoryginalną gumową matę do bagażnika do Ioniqa HEV z 2019 roku? Potrzebuję takiej, która pasuje do bagażnika z subwooferem po stronie pasażera i bez akumulatora 12V po stronie kierowcy. Nie mogę żadnej znaleźć, bo wszystkie wydają się być przeznaczone do starszego Ioniqa z akumulatorem 12V w bagażniku.

Jeśli żadna nie będzie dostępna, będę musiał wydać więcej na oryginalną.

#3 ·
To jedyny, który widzę HYUNDAI Ioniq Hybrid / Elektro BOOT LINER 193311: Amazon.co.uk: Car & Motorbike
Wygląda na podobny do tego, który widziałem u dealera (w Ioniq 2020), chociaż 40 funtów to trochę drogo, jeśli nie pasuje prawidłowo
Jest też ten na EBay TM TAILORED RUBBER BOOT LINER MAT TRAY dla HYUNDAI Ioniq Hybrid od 2016 5902643405400 | eBay, który mówi, że pasuje.
Nie jestem pewien, czy rok robi różnicę, ponieważ pojemność bagażnika jest taka sama w moim Ioniq 2020 jak w moim Ioniq 2016, co mnie zdziwiło brakiem baterii ;)

#8 ·
Mam sugestię, zanim to wytniesz. Jestem rzemieślnikiem i często używam mojego Ioniqa do pracy. Wytnij matę za dużą, aby zwijała się na wszystkich krawędziach, w ten sposób, jeśli coś rozlejesz, zwłaszcza płyn, pozostanie wewnątrz.
Dobry pomysł, nigdy o tym nie pomyślałem. Dziękuję

#9 ·
Znalazłem ładną gumową matę do bagażnika, która dobrze pasowała, 100x90cm. Marka Lampa - Proteus cargo liners, włoska marka, ale znalazłem je na sprzedaż zarówno na Amazonie, jak i w Szwecji.

Lampa.it Proteus cargo liners
Amazon
Amazon Canada