Hyundai IONIQ Forum banner

2025 vs 2024 Ioniq 5 - Naprawiono moje największe skargi

5 reading
153 views 6 replies 4 participants last post by  ioniqfam  
#1 ·
Moje największe zastrzeżenia do modelu 2024 dotyczyły promienia skrętu i braku tylnej wycieraczki w moim SEL. Wiele innych miłych ulepszeń w interfejsie konsoli wyświetlacza, a także inne drobne usprawnienia.

Ponieważ mój 2-letni leasing kończy się w listopadzie, udało mi się wymienić mój SEL z 2024 roku na model z 2025 roku i przejść na 3-letni leasing 12 000 mil rocznie za 3000 USD zaliczki + około 322 USD miesięcznie (z podatkami), co było prawie 100 USD miesięcznie tańsze. (Południowa Kalifornia). Pomogło to, że miałem pośrednika, z którym współpracowałem, a dealer pobił jego ceny.

Tak zabawny samochód do jazdy i tak wszechstronny dzięki opcjom tylnej kanapy/bagażnika.

#2 ·
Moje największe zastrzeżenia do modelu 2024 dotyczyły promienia skrętu i braku tylnej wycieraczki w moim SEL. Wiele innych miłych ulepszeń w interfejsie konsoli wyświetlacza, a także inne drobne usprawnienia, w tym bezprzewodowy CarPlay.

Ponieważ mój 2-letni leasing kończy się w listopadzie, mogłem zamienić mojego 2024 SEL na 2025 i przejść na 3-letni leasing 12 tys. mil rocznie za 3000 USD zaliczki + około 322 USD miesięcznie (z podatkami), co było prawie 100 USD miesięcznie tańsze. (Południowa Kalifornia). Pomogło to, że miałem pośrednika, z którym współpracowałem, a dealer pobił jego ceny.

Taki zabawny samochód do jazdy i tak wszechstronny dzięki różnym opcjom regulacji tylnych siedzeń i dużej przestrzeni bagażowej.

Zauważyłem, że zabrali trochę ukrytego schowka z tyłu, ale to nie problem.
Czy model 2025 ma lepszy promień skrętu? A co z gniazdem V2L? Czy możesz podać link do pośrednika?

#7 ·
Czuje się ulepszony. Jeździłem oboma samochodami tego samego dnia, 2025 sprawiał wrażenie, że poprawili promień skrętu lub zmienili sposób jego odczuwania, aby wydawał się lepszy.
Jest możliwe, że bardziej ogólne aktualizacje geometrii zawieszenia, które wprowadzili w celu poprawy jazdy i prowadzenia, mogły skutkować ostrzejszym maksymalnym kątem skrętu.