Hyundai IONIQ Forum banner

2018 Ioniq Hybrid Dźwięk klikania i przycisk recyrkulacji klimatyzacji

5.3K views 11 replies 7 participants last post by  rdb4133  
#1 ·
Cześć,

Mam problemy z głośnym dźwiękiem klikania dochodzącym spod deski rozdzielczej, a przycisk recyrkulacji klimatyzacji wyłącza się po 3 minutach. Dealer powiedział mi, że to siłownik klapy mieszalnika i kazałem go wymienić. To nie rozwiązało żadnego z problemów. Kiedy go odebrałem i powiedziałem, że nadal mam problemy, powiedzieli, że to normalne, że przycisk recyrkulacji klimatyzacji wyłącza się automatycznie. Ale mam ten samochód od prawie 4 lat i zawsze działał wcześniej. Teraz każą mi wymienić zespół sterownika... co kosztuje ponad 1000 dolarów. Mam film z dźwiękiem, ale nie mogę wymyślić, jak go przesłać. Jakieś pomysły?

#4 ·
Witaj,

Mam problemy z głośnym stukaniem dochodzącym spod deski rozdzielczej, a przycisk recyrkulacji klimatyzacji wyłącza się po 3 minutach. Salon powiedział mi, że to siłownik klapy mieszalnika i kazałem go wymienić. To nie rozwiązało żadnego z problemów. Kiedy odebrałem samochód i powiedziałem, że nadal mam problemy, powiedzieli, że to normalne, że przycisk recyrkulacji klimatyzacji wyłącza się automatycznie. Ale mam ten samochód od prawie 4 lat i zawsze działał. Teraz mówią mi, żebym wymienił zespół sterownika... co kosztuje ponad 1000 dolarów. Mam film z dźwiękiem, ale nie mogę wymyślić, jak go przesłać. Jakieś pomysły?
Witaj.

Mam ten sam problem.
Czy dali ci jakieś rozwiązanie? Czy znaleźli przyczynę?

Dziękuję.

#5 ·
Mamy dokładnie ten sam problem z Ioniq Hybrid Blue mojej żony z 2019 roku. Nasz samochód jest nadal objęty oryginalną gwarancją fabryczną i zostawiliśmy go u dealera, a oni twierdzili, że nie mogą zidentyfikować problemu, mimo że wystąpił w ich posiadaniu, ale tylko przez 30 sekund, więc nie byli w stanie "zdiagnozować" problemu i oddali nam samochód.

Nie próbowaliśmy wyłączać recyrkulacji klimatyzacji, ale zamierzamy spróbować tego przez kilka następnych dni i jeśli nie usłyszymy hałasu, odeślemy go do dealera z tymi nowymi informacjami.

Czy komuś udało się skutecznie rozwiązać ten problem?

#6 ·
Mamy dokładnie ten sam problem z Ioniq Hybrid Blue mojej żony z 2019 roku. Nasz samochód jest nadal objęty oryginalną gwarancją fabryczną i zostawiliśmy go u dealera, a oni twierdzili, że nie mogą ustalić, w czym problem, mimo że wystąpił w ich posiadaniu, ale tylko przez 30 sekund, więc nie byli w stanie "zdiagnozować" problemu i oddali nam samochód.

Nie próbowaliśmy wyłączać recyrkulacji klimatyzacji, ale zamierzamy spróbować tego przez kilka następnych dni i jeśli nie usłyszymy hałasu, odeślemy go z powrotem do dealera z tymi nowymi informacjami.

Czy komuś udało się rozwiązać ten problem?
Czy masz innego dealera w okolicy? Sam musiałem naprawić swój samochód w Hyundaiu poza miastem.

#12 ·
Mam ioniq phev z 2018 roku z tym samym dźwiękiem. Mój trwa od 5 do 20 sekund. Salon chce 2 do 3 dni na diagnozę, ale bez gwarancji, a ostatnim razem, nawet z filmem dźwięku, powiedzieli, że nic nie znaleźli.
To samo w salonie, do którego poszedłem. Chcieli po prostu odesłać samochód z powrotem, nawet nie próbując zdiagnozować problemu przez więcej niż kilka godzin (to był drugi raz, kiedy zostawiłem u nich samochód w związku z tym problemem, za pierwszym razem twierdzili, że nie mogą powtórzyć problemu). Skończyło się na tym, że wysłałem e-mail do prezesa salonu, kierownika sprzedaży i kierownika serwisu. Potem w końcu zdecydowali się zatrzymać samochód na kilka dni (udostępnili mi samochód zastępczy) i ostatecznie wymienili sporo części. Załączyłem zrzuty ekranu zlecenia/paragonu, które otrzymałem z salonu, pokazujące, co zrobili (zatrzymali samochód na około miesiąc, czekając na części).
Image
Image